Що ви наробили? укр. яз

Николай Грибков
    Що  ж  ви  наробили?
      
 Як  би  встав  Тарас  з  могили,
й  подивився  навкруги, 
то  сказав  би,  що  природі,
  ми  сьогодні – вороги.
“Бісові  ви  діти,
  що  ж  ви  наробили
Із  Дніпра,  широкого,
 болото  зробили?
А  над  полем,  забрудненим,
 не  видно  і  птаха,
на  зеленій  ковдрі  поля,
 не  живе  комаха.
Забруднили  ви  повітря,
 забруднили  поле,
то ж  від  матінки – природи,
  буде  всім  вам  горе!”
               
   автор - Грибков Николай.