Ноччу чамусьцi не спiцца...

Надежда Верас
               
                стихи на белорусском языке

         Ноччу чамусьцi не спiцца –
         У сэрцы пячэцца журба.
         Хочацца Богу малiцца,
         Хочацца шчасця, дабра.
         Толькi адна асалода
         Цеплiцца шчэ ў жыццi.
         Мне так згубiць яе шкода –
         Потым такой не знайсцi.
         Сэрца хвалюе каханне,
         Што, як хвароба, балiць.
         Гэта? як ранак, свiтанне,
         Гэты пажар – i вадой
                не залiць.
         Думкi апанавалi….
         Зоркi вечар кiдае так шчыра.
       - Вы кахання яшчэ не спазналi?
       - Я таксама, я проста зманiла!

                1992 г.

 
     Моя  искренняя  благодарность поэту ЛЕОНИДУ  СЕВЕРУ  http://stihi.ru/avtor/sever1959 ,
 который перевёл мои стихи на русский язык:

               
         Ночь... Почему-то не спится,
         В сердце тоска запекла.
         Хочется Богу молиться,
         Хочется счастья, добра.
         Не потерять бы мгновенья...
         Боже, двоих пощади!
         Трепетное наслажденье
         Теплится где-то в груди.
         Это, как луч предрассветный,
         Этот пожар не залить,
         Блещет душа многоцветьем
         И, разгораясь, болит.

         Мысли околдовали...
         Звёзды надеждой блеснули...
         Это Любовь! Вы узнали?
         Или я Вас обманула?!


               7.10.2011
   
             ЛЕОНИД  СЕВЕР