Осеннее воспоминание

Надежда Верас
                стихи на белорусском языке
               
                ВОСЕНЬСКІ ЎСПАМІН            
               
               
               Як моцнага кахання шчырыя плады,
               Чырвоную калiну ў руках трымаю.
               I мне здаецца: за плячыма ты,
               Я подых твой сярод усiх пазнаю.
               
               Стаю…. I душаць слёзы ўспамiну
               Аб тым, што некалi пяшчотнага было.
               Мой самы лепшы дзень у вiры часу згiнуў,
               А я яго чакаю – ды дармо.
               
               Я ведаю: у адну раку не стаць мне двойчы,
               Усе працякло i не пакiнула слядоў.
               Як самы лепшы сон,яно мо вернецца аднойчы,
               Але якiх для гэтага прасiць Багоў?
               
               Я дням тым не пакiнула кахання –
               Усё забрала i пайшла адна...
               А думкі, мары толькі пра спатканне –
               Ды позна, позна. Восень надышла.
               
               Халодным днём кастрычнiцкiм, дзе вецер,
               Гуляе ў шэрых кронах дрэў,
               Яна пакiнула чырвоную калiну,каб адмецiць,
               Што i цябе нiхто ў холад не сагрэў....

                1996 г.
            
                © Copyright: Надежда Верас, 2011
              Свидетельство о публикации №11103126725

       Хочу выразить слова искренней  благодарности и признательности поэту ЛЕОНИДУ СЕВЕРУ http://stihi.ru/avtor/sever1959 ,который сделал перевод этих стихов на русский язык:
 
                ОСЕННЕЕ ВОСПОМИНАНИЕ

                Держу калины красные плоды,
                Осколки счастья у меня в руках,
                Мне кажется, что за спиною ты -
                Твоё дыханье на моих плечах.

                Стою... А слёзы душат в тишине,
                Воспоминаний мчит водоворот,
                Свой лучший день ищу, как в сладком сне…
                Ищу тебя ночами напролёт!

                Я знаю - в реку дважды не вступить,
                Всё унеслось, растаяло вдали,
                Тот день угас... Его не возвратить!
                О, Господи, верни мне всё! Верни!

                Бреду одна - всё осень забрала,
                А я мечту о встрече берегу,
                Тем дням я не оставила тепла,
                Я не могу так больше... Не могу!!!

                Калины куст октябрь гнёт к земле,
                Озябший лист упал и овдовел…
                Осколки счастья тихо шепчут мне,
                Что и тебя никто не обогрел…

                14.10.11
               
                ЛЕОНИД  СЕВЕР