ДIд ВIдмIнник

Виктор Черний
                Присвячую племінниці Маші
Бабуся борщик на стіл ставить
заставля онучку - Машу їсти
І щоразу річ таку заводить
- Бери приклад з діда,
усе виїв і добавки просить.
Якщо й далі так піде,
то поставлю йому пять
Доня глянула з-під лоба
І таку сказала таку вість
Якщо ще й моє він зїсть,
то поставлю йому шість.
Баба сплеснула в долоні
І промовила в отвіт
Як за всіх він зїсть обід,
буде бочка, а не дід.


березень 1997рік