Яблука

Наталия Головко
Їжачиха  у  хустині
Біля  лісу по стежині
Повела у літній сад
Двох маленьких їжачат.

Їжачкам  сказала мати:
«Треба яблук пошукати.
У садочку поїмо,
Повний кошик зберемо.

Тільки прошу  не шуміти,
Спить Сірко поблизу, діти.
Дзвінко гавкати почне,
Нас відразу  прожене.»