Воронки та смерчi...

Надя Чорноморець
                Е.А.Пашицький
Воронки та смерчі – з потоків прискорених,
Торнадо й тайфуни – у хмарах густих,
Ефекти в’язкі із умов непростих –
У профілях швидкостей новоутворених.

А збудження звуків в надплинному гелії –
Чудова причина електроактивності,
В моделі пояснення першопричинності –
Поважність ядра й електронів феєрія.

М’ячі фулеренові з надсиметрією,
Сфазованих атомів рибки замріяні,
Корралі по тлу благородних металів,

Розширення Всесвіту з точки й безчасся,
Спонука й до всього глибоке причастя –
Гарячої плазми характер лукавий.

2006