Смелый ёжик. укр. яз

Николай Грибков
Сміливий  їжачок.

У  темному  лісі,
серед  дерев,
жив  дуже  страшенно
прожерливий  Лев.
У  лісі,  й  навколо,
всі  звірі  тому,
лише  підкорялися
тільки  йому.
Та  жив  у  цім  лісі,
малий  їжачок,
веселий, сміливий,
увесь  з  колючок.
Лише  він  не  боявся,
страшенного  Лева,
ніколи  їжак  не  ховавсь
за  дерева.
Спокійно,  сміливо,
йшов  Леву  на  зустріч,
в  колисці,  маленькій,
дитяток  везучи.
І  всім  зрозумілим
був  приклад  такий,
злодія  не  бійся,
хоча  ти  й  малий!