Русифiкатор запущено

Джузеппе
Русифіковані люди неначе зліші,
Неначе душа в боротьбі згинула.
Нутро, невмируща, в жаху покинула,
А люди темніші все, і темніші.

Русифіковані думки, здається, цинічніші.
Не всі, але більшість - зручніше так.
Вже кожен пізнав це життя на смак,
А всі почуття лише уночі.

Русифіковані міста віють холодом.
Там кожне життя зі словом "умовно".
І важко створити дух комфорту,
Якщо силу взаємин вимірюють золотом.

Ти вибач мені, земля свята,
За душу і думки русифіковані.
Я темна людина, можливо, знедолена,
Але я про тебе завжди пам'ята.

16/03/2011