Пам ять про Неньку Украiну

Петро Керанчук
Немов краплини,  в поезії рядки
Є і мої, немов дарунок  долі. 
Я хрест її ніс чемно крізь роки
Й отримав благословення Боже.

У праці  творчій знав падіння й злет,
Знав сльози радості  й солоні.
Однак  окрилило мене звання  поет,
Несу, мов прапор, в надбаннях і в долі.

В земнім житті довелось і мені,
Весною поле сіяти, орати.
До віку не забуду пахощі землі
І  хліба смак рум’яного у хаті .

Тож в долин час, як був   на чужині,
Там  віршами я славив Батьківщину.
Вони, мов крихта священної Землі,
Жива в них  пам'ять  про   Неньку  Україну.