Вин в небо ввирвався ничною зорею...

Иван Андрощук
              ***
Він в небо ввірвався нічною зорею
Темряву різав пропелер ножем
Він тишу сполохав надсадним ревом
І зник вдалині золотим міражем

Простуджена ніч повівала льодом
Мотори тягли безупинне «до»
А потім – він не вернувся з польоту
І більше не бачив його ніхто

Під сонних сузір'їв неясний шепіт
Він з неба зійшов, як зі сцени актор
Ніхто не знав, як в чужому небі
Пальним захлинувся його мотор

А потім – згадували пілоти
Як він посміхнувся в останній раз
Ввірвався зорею в нічні висоти
І як даленіла його зоря