***

Лисья Нора
(на одному диханні)
Шість. П'ять.
Ми - безкрилі орли перегорнутої монети.
Нам Майя пророчать початок нових світів.
Люди натомість підсовують тухлі гетто.
Ми ж маршуєм слідами слизької комети
І глузуєм з людей-кротів.

Чотири. Три.
Ми - краплини ртуті в філіжанці вечірньої кави.
Тихим шорохом наші думки заколисують кров.
Хтось когось ненароком прогавив
І програв.
Хтось когось-таки звабив
І позбувсь заборон і умов.

Два. Раз.
Змоклий порох дає нам надію,
що все обійдеться.
Тільки горе-актори давно розбрелись по домах.
Я піду.
Залишу лиш терцію,
Рвану часом і перцем.
(пауза) Спасибі перцю.
Закриваю очі. Я знову безкрилий птах.