***

Ян Спалах
Порочні пророки вдивляються в роки
В яких
Кімнати стають палатами гіркуватими
В кожному приміщенні відбувається заміщення
Гідність стає грубістю
Промінь впирається в камінь
Плащаниця  топиться в  бездонній криниці
Споглядання стає одвічним блуканням
І жрець останній стоїть незрушно
Вдивляється в милиці, дивується вилицям монголоїдів
В судний день впаде боєць
Порожнеча поглине останній кам’янець.