Криза

Надежда Мартынова Данчак
                К Р И З А   /гумореска на злобу дня/


Ой люди – криза наступає!
На п’яти  вже, за хвіст хватає.
Спасайтеся усі,
Хто ще, щось має!
- Та в мене пенсії,
На кусок хліба не хватає...
“Остапи” нові, тут ходили,
І телефон мій відключили.
З сусіда “мзду” взяли,
Йому уже  включили,
А мені шарики вкрутили –
Плати, поломка –
На лінії аварія, ЧП,
Компанія ось-ось загине.
Грошей нема, роботи теж,
За курсом долара постеж -
То вгору, вниз повзе – гадюка,
Не може стати та завмерти,
Збиває ритм життя –падлюка...
У супермаркетах, в торгівлі –
То добавляють, віднімають,
 Йде хаотично рік робота...
Зриваються поставки, договори -
Чого не треба – “гори”,
Потрібного  - то з свічкою не знайдеш...
Щурів було аж море ,
Тепер і цих немає, порозбігалися,
Всі пацюки та хробаки -
На кого недостачу вже списати?
Начальство  вже не знає.
Таких підручних, вже немає...
До кого бігти і, що кричати?
Кого на допомогу звати?
Бо ті, що вже магнати,
При владі, ті -“куркулі” нові
Давно пожитки всі,
І за кордон, “офшорах” -
Перевели  і в банках,
Сховали всі “манатки”,
Свої, чужі, украдені,
А ми, зосталися, пусті.
У кризі вже глухі!
Якась всесвітня метушня...
Та ні, українська – “чортівщина”,
У стилі Гоголя -   бурхлива маячня...