Нашi у Парижi

Скресла
Бринів етер:
“Comme ca va?..”
Усім цікаво було почути
Hаш п’яний сміх.
Мов той mon chere,
Париж спливав
Водами Сени та незабутнім
“Один за всіх!”

Французькою –
Тут краще так.
Зажди козаче, притримай пальці –
Вже йде garcon.
Та дзуськи їм,
Бо п’є чувак,
Бо ж має гроші, шалені гроші –
Ось вам й raison.

Париж тремтів:
“Pardon, Messier”,
Стара Європа немов проснула,
Зачувши нас.
Чувак сі впив...
Стоїд’ і сце
Там, де колись хтось на барикадах
Брав Монпарнас.

“Je compra pa…” –
“Пішов ти нах...”
За діалогом у стилі Кафки
Зліта підніс.
Та щось не так,
бо чути нам
Як хтось волає, немов скажений:
“Police! Police!”

Paris-Париж...
Je t’aime тебе!
Ну де ця вежа, яку всі знаюд’ –
Як там її?
Ми ще прийдем
Та полюбе
Знайдем ту падлу,
Що пискувала –
Були б живі.
2010-2011