Про Петюню, педагога и Шевченка. укр. язык

Пётр Лавренчук
Про Петрика,вчителя та Шевченка.
 
(Футбольна гумореска для вболівальників)

На уроці рідної літератури,
Вчитель Петрика зненацька запитав:
"Скажи,багато переглянув ти Шевченка,-
Багато з його творчості розбирав!?"

Петрик вистручивсь мов на параді,
Перед цім надивившись добре гав,
Тут "інтуіція" стала у пригоді-
Він перейшов, зразу до справ.

Я, не раз бачив,пане вчителю,
Ще, з Лобановським вдвох переглядав,
Ще як в "Динамо Київ" творив ідилію-
Такі творіння, з Ребровим разом видавав.

І закордонну Шевченка творчість,-
Також вчителю старанно переглядав,
Як в "Мілані" віддали йому шану та почесть-
Критикував Берлусконі,а Каха допомогав.

І англійську доріжку вчителю,
В "Челсі",я також студіював,
Із італійської "літературної" колізії,-
Його не цар,а Абрамович "визволяв".

"Зарубали" в "Челсі"його твори,-
Не підійшли його погляди,літфанклубу,
Англійці вони "пишуть" як матадори,
А,Шевченко їм,про Тарантеллу й Румбу.

Наш творець,повернувся до рідного порогу,
Тут вже за мемуари, він з друзями засів,
Інколи творив, добру літературу-
Ось тільки, з "Брагою" натворив, як Гоголь див.

Вчитель слухає,як розказує Петрик,
Щось хотів його,іще за критику спитати,
Не почув,як задзвонив дзвоник-
Тож  і на перерві, за творчість стали розмовляти.