Из раздумий Лины Костенко I засмiялась провесiнь

Семён Кац
Предвестие весны зовёт:"Пора!"
Дорогой торной за недальным лугом -
Смотрю: идут мои пра-пра пра-пра
За временем, как пахари за плугом.

Землёй полей и травами полян,
Дорогой торной за недальним лугом
Они идут в тумане и в туман
За временем, как пахари за плугом.

У вечности походка тяжела.
Дорогой торной за недальним лугом
И я пойду - вольна и весела -
За временем, как пахари за плугом?!

Своей зарёй какой засею клин?
Дорогой торной за недальним лугом
И мне в тумане явлен путь один -
За временем, как пахарю за плугом?

Елена Войнаровская: литературный дневник

І засміялась провесінь: - Пора! -
за Чорним шляхом, за Великим Лугом -
дивлюсь: мій прадід, і пра-пра, пра-пра -
усі ідуть за часом, як за плугом.

За ланом лан, за ланом лан і лан,
за Чорним Шляхом, за Великим Лугом,
вони уже в тумані - як туман -
усі вже йдуть за часом, як за плугом.

Яка важка у вічності хода! -
за Чорним Шляхом, за Великим Лугом.
Така свавільна, вільна, молода -
невже і я іду вже, як за плугом?!

І що зорю? Який засію лан?
За Чорним Шляхом, за Великим Лугом
Невже і я в тумані - як туман -
і я вже йду за часом, як за плугом?..

Ліна Костенко