Навчали учнiв брехуни

Оксий Ожына
Учням -нам! -  врізали язики:
Не ножем --- реально і умовно...
Вчили  інше   "зустрічать  в штики!",
І плювать на материнську мову!



Вчили зневажати  свій народ,
Як сільську неперспективну  хату,
Кличучи  "Під проводом...   вперьод!"---
Вчили,власним  прикладом,брехати...



Час летів.Набиті гаманці
"Вчителям"  упевнено служили,
Та вляглись  "великії"  мерці
У рядочком вириті могили,



Потьмяніли їхні  ордени,
І тоді прийшло до нас прозріння:
Учнів,нас,навчали брехуни,
"Нас" -- це значить,цілі покоління...


        28 березня  1987 р.