А я наслухав соловя

Оксий Ожына
А я,між іншим,нині
                наслухав солов'я:
У солов'я для мене
                є пісенька своя.
Як тільки заспіває,
                як тільки заведе,
Прислухаюсь:
                не чув я
                таких пісень ніде...
Прислухаюсь:
                для мене,
                і ні для кого більш,
Та пісня -
                мов кохання,
                як  перший  справжній вірш...
Прислухаюсь,
                і серце
                застогне,заквилить,
І в пісню моє серце
                умить пересурмить!
І буде моє серце
                летіти в далину,
Шукатиме кохану
                свою.. мою.. одну..
Та серденьку кохана
                уже не відповість,
І поверненться пісня,
                і в серці --
                втоми млість...



А взавтра знову буду я слухать солов'я,
Хай соловей співає,то пісенька моя..!