Намалюй менi волошки

Василь Кузан
 Намалюй мені волошки із колоссям у ромашках,
 Тіло дівчини бентежне, що згорає від спокус,
 Кактус вічності і вірність віртуальності матерій
 Так майстерно, мов Ерделі свою Магду... Пікассо
 Вже тобі не намалює ілюстрацію до книги –
 Гинуть генії ілюзій в хворобливості бажань.
 Нежить пам’яті впливає на можливість перевтілень:
 В тілі виросла цнотливість, а свобода прагне ран.
 Може, крові і не треба? – Море всотує проблеми
 І змиває гріх із тіла й муки совісті з душі.
 Два квитки зірви із літа і шукай на морі щастя.
 Але березень безбожно прив’язав нас до землі.
 Ми із болем поріднились, нам ярмо вросло у шиї,
 Нам оса політ гранати у пробудження несе.
 Сенс у тім, щоби кохати. Колисати коло хати
 Для майбутнього минуле менуетами страждань
 Нас навчили наші предки. Наші виплекані сльози…
 Намалюй мені у квітах нашу зболену любов.