Очi срiблястих хмар

Анатолий Мельник
Очі сріблястих хмар.
Суму вечірній світ.
Примхи німих примар.
Шелест кленових віт.

Вітер і вітерець.
Спогад крихкий... Листи.
Рими всесильний жрець.
В ній воскресаєш ти.

Слави сливовий смак.
Стрічки суха ріка.
В небі свячений знак
Дзвона без язика.

Рух... Передмістя... Тиск...
Сором і шал - Содом.
В шибках останній блиск.
В жилах кубинський ром.

Срібло очей і хмар.
Світла вечірній сум.
Дійства п"янкий узвар,
Вир і кипіння дум