Був в бабуси рыжый кит

Владимир Иванович Гордиенко
Був в бабуси рыжый кит...
То нэ кит був, а...бандит!
Одного нэмае вуса
Глаз пыдбытый
Хвист крывый
- Кыць - кыць - кыць! -
Гука бабуся, -
«Дэ ты, дэ ты котык мий? -
а ёго нэма, - Мо сдох дэ?
Чи загрызла чья собака?»
Баба бродэ по городи
Як дурна з собой балака.
Дэнь пройшов, другый киньчався.
Мисяць высвитыв красу...
Кит у погрэби ховався -
жэр собака ковбасу.
.......................
Як прошло тры дни - явывся
Баба в сльозы: « Бидный кит!
Мабуть чим - то отроився,
Пухнэ в бидного  живит!»
Шоб ны кынув билый свит
Молочком ёго поила.
И довольный думав кит:
« Тож любов - вылыка сыла!»