Молода листоноша

Анатолий Фурсов
Містом іде молода листоша
Із жаданим усім багажем
Це ж яка ж бо робота хороша -
Бути гарних новин посланцем

Це ж щоденно в мороз і негоду
Із квартири в квартиру нести
Старим людям, немов нагороду
Комусь пенсію в дім і листи

Телеграми нести і газети
І радіти, що раді тобі
Лікарі, інженери, поети
В щасті ти йдеш , чи йдеш у журбі

Ти потрібна усім і усюди!
І тобі за ходіння в народ
Добротою віддячують люди
А вона вища всіх нагород

Хай морози душі не остудять
Хай мов килим  лягають до ніг
І у свята твої і у будень
Кілометри счасливих доріг

Хай подячних усмішок букети
Веселять твою душу без меж
За журнали листи і газети
Які ти добрим людям несеш