Хохлам. Мама

Евгений Медына
Знов і знов повертаються весни,
Та невтіхою серце болить:
Моя мамо, візьми і воскресни,
Біля мене з’явись хоч на мить!
   Я на грудях твоїх пожаліюсь,
   Про невдачі свої розкажу,
   І сльозами утіхи умиюсь,
   Де у мене болить покажу.
Ти мене по голівці погладиш,
Поцілуеш у сиве чоло,
Щось хороше і мудре порадиш,
Щоб від серця сумне відлягло.
   Над твоєю могилою плачу,
   Кожну весну прийду, постою-
   Не судилось живою віддячить
   За турботу, за ласку твою.
Мамо, мамо, навіщо-навіщо
Ти так мало на світі жила?
І тебе вже ніколи довічно
Не побачить онучка мала.
   Я і нашу біленьку хатину,
   І садок в бур’янах обійду,
   Підійду до старенького тину
   І йому розповім про біду.
Ще не всохла кленова гілляка,
Що в дитинстві гойдала мене.
Тільки всьому однакова дяка:
Все мине, все мине, все мине...

                *