Сыеныр идем сина энкэй, булып нарасый

Талия Абитова
Бу доньяда шактый кайгы-хэсрэт курдем,
Ятим устем, энелэремне мин югалттым,
Булса авыр, кунел тулса, уз-уземне
Чэчэклэргэ, яфракларга карап юаттым.

Кайчакларда монсу каеннарны кочып,
Килэ минем укереп-укереп елыйсым.
Яр буенда: ятып жиргэ, куккэ карап.
Сыздырып тургай сайрауларын тынлыйсым.

Була шундый коннэрем, сыкрый кунелем
Туганнарым, ускэн ягым искэ тошкэндэ.
Ятып янына энкэй сыеныр идем,
Белмэгэндэ кайда барып, эллэ нишлэргэ.

Бугенгегэ риза, борчыларга урын тар,
Курэм, ишетэм, кин-изге минем кунелем
Биргэненээ бик шокер, газиз улым бар!
Соралам, аерма шуларыннан Ходаем.