Всесвiт

Эллана
  Мене  в обійми дужі кличе Всесвіт вічний,
  усі галактики кидаючи до ніг.
  Його мільйонний зорегляд, святий і грішний,
  всі таємниці для очей моїх зберіг.
 
  Його душі  неусвідомлена безмежність,
  серцебиття його міжгалактичний ритм
  тепер мені цілком і повністю належать.
  Тепер для мене все негаснуче горить.
 
  Він пестить пальцями-сузір'ями волосся,
  цілує ніжно у розчулені вуста,
  і вмить мені стає так солодко і млосно,
  що не лякає незбагненна висота.
 
  І я лечу! Лечу без крил і без ракети.
  Лечу в тепло його мозолистих долонь,
  за хвіст піймавши  неприборкану Комету
  і  перервавши  їй тисячолітній сон.
 
  Я розриваюсь на дрібні метеорити,
  щоб всі побачити системи і світи,
  і позаймати всі незаймані орбіти,
  і ним самим  в собі не знайдене - знайти.
 
  Він сам не відає, який же він прекрасний!
  Він сам не знає, як бентежить його тьма!
  В його  обійми  мене  кличе серце власне,
  а не піти за власним серцем сил нема!
 
 
  1998