Я жива

Светлана Пригоцкая
 по мотивам болгарской поэтессы
      Аделины Тодоровой
          ( 18 лет)
  http://www.stihi.ru/2011/04/25/110

 Я жива, если волны
 Бьются о берег , маня,
 И в сиянии лунном
 Я объята волненьем огня.
 Свежий ветер поднимет
 Меня вдруг на крыльях своих,
 И над городом сонным
 Полечу я в огнях золотых.
 И никто в целом мире
 Не сможет связаться со мной,
 Только ты меня видишь
 И слышишь мой шёпот земной...
 Там, где белые чайки,
 Я в нежных объятьях зари,
 Волны бьются о берег,
 Пишет море страницу любви...
 На песчаном откосе
 Следы мои..., ищешь их ты,
 Вместе с ветром сольёмся,
 Полетим в край заветной мечты!


ЖИВА СЪМ

АДЕЛИНА ТОДОРОВА

Жива съм, когато вълните

се разбиват на брега около мен...
Когато лунна светлина ме огрее отново
и вятърът ме вземе върху крилете си.


Политам над този заспал град,
и никой не може да ме достигне.
Само ти можеш да усетиш погледа ми,
можеш да чуеш шепота ми...

Съмва се. Зората ме взе

в своята нежна  прегръдка.
Полетях над морето синьо,

сред чайките бели...
По самотния плаж

ти търсиш моите следи.
Ела! Нека се слеем с вятъра
и полетим заедно!