Занедбана

Анжела Луканова Полянская
Занедбана, скривджена, млява
Холодна, голодна країна...
Лани де, де води Сваляви,
Де пісні в гаю солов’їні

Де є все, що серцю потрібно
Та тільки ж що серця немає
Де люди затуркані, сірі
Та злидням немає краю

Та скільки ж потрібно часу
Щоб знищіти погляди рабські
Щоб ми на вершині Парнасу ...
А поки що, справи кепські ...

Всі вірять у cвій телевізор
І слухаються реклами
Про пиво й що марить провізор,
Увечорі дивляться драми

До шоу всі шлють смски
І вірять в якусь то доцільність
Формують майданове стадо
До грошей, що має прихільність

І з біблієй дії звіряють
Хоча це доволі безглуздо
Але про дітей забувають,
Щоб пивом залити пузо

Країна верхи „гарні” має,
Що думають тільки про гроші
Себе щодня так нахваляють
Яки воні чесні й хороші

Де ж двері у іншу країну?
Що гордість в душі підіймає
Де люди свободні, щасливі
Країна порівняна  раю ...