Слово на паперi

Анатолий Фурсов
Ось слово лягло на папір
Звичайне словечко, та в нім
З яких помічаю я пір
Співзвучність є думам моїм
Недремне , як той вартовий
І вічне - зі мною не вмре
А значить і я з ним живий
Бо в нім мене час не зітре
Воно наче друг-побратим
Не зрадить не кине, як ті...
І поки в рідні я із ним
Воно найдорожче житті
Я в ньому. Воно у мені
Як кров, що дарує життя
А істина - кажуть на дні
Неправда в маленькому "я"
В моєму. Твоєму. Його
І тому подумай на мить
Чи варті самі ми його
Щоб гідними бути в нім жить