Перавядзi мяне цераз Майдан

Татьяна Ульянина-Васта
Перавядзi мяне праз гэту Плошчу
Праз роднае сiвое пепялiшча,
Туды дзе пчолы рояцца на ўзвышшу
Перавядзi мяне праз пепялiшча

Перавядзi мяне праз гэту пушчу
Яна мяне амаль ужо не чуе,
Яна по кроплi ноч збiрае ў гушчу
I за iстотамi трохкроп’ямi палюе

Перавядзi мяне праз цемры  тоўшчу
Дзе песнi ўсе згуляны, праспяваны
Я ў цiш  вайду – нi бы  мяне i нема – не захачу
Нi бiтв, нi смеху, нi вайны

Перавядзi мяне праз болю ад патравы
Па сцежках таямнiчых  мiма шляху
Тут днi маёй мiзернасцi i славы
Перавядзi  праз гэту зорную прарэху

Перавядзi мяне праз навальнiцы
Пад гэтым небам плача нехта любы
Нячутна долу сыпляцца чарнiцы
I па ствалах стракочуць птушак дзюбы

Перавядзi мяне цераз Майдан
Дзе хмары п’яныя на  дубраву цягне
Сын мой спявае пра балот туман
I мне пара – бо сэрца волi прагне

Перавядзi ………Майдана-Акiян
Кiўнуўся, узяў I веў яго по смузе
Калi звалiўся мёртвым ў бур’ян

I поля не было – дзе б скончыўся Майдан……..

верш  В. Каротiч