нiчних боюся вiкон...

Фиолетта
Нічних  боюся  вікон,  як  дзеркал,
Вони  -  до  неможливості  холодні,
Облич  чужих  півмісячний  овал,
І  очі…  До  нестерпності  голодні.

Я  їх  торкнулась  ненароком  раз,
Ковзнула  тінь  моя  по  зимній  кризі
Скла,  що  від  світу  відділяє  нас,
І  сумом  штора  шелестіла  на  карнизі.

Про  те,  що  бубнявіє  дивний  сон,
В  котрім  лиш  ніч  одну  іще  прожити,
Не  зруйнувати  зведених  колон,
Які  тримають  недосяжні  миті.

Як  вимолити  в  задзеркаллі час?
Як  дотик  літа  молять  пізні квіти?
Нештучні,  певно,  зацвітуть  по  нас,
На підвіконниках  байдужих  вікон.