Время пьёт Львовский кофе

Борис Праздников
   ** Час смакує Львівську каву.**

    До 755-ої річниці міста Львів.

Вузенькі вулички, промінчик сонця повз дахи,
Та шпиль собору, що на старті до Всевишнього.
Місцеві, крилаті щури-голуби,
В атаці з повітря за свіжою їжею.

Годинник, поспішає як завжди на п'ять хвилин,
На башті Бернардинів, - б'є по тиші.
Так було вчора, та пів тисячі років у плин,
Та стародавнє місто, вже не легко, але дихає.

На вулиці бандурою дзвенить,
Козак схиливши сивий свій хохол.
Фотограф спалахом збентежив чужу мить,
Коли малий-пустун зненацька впав на дол.

По старих кам'яницях тут сховався час,
У закутку з горнятка каву він смакує.
В цукернях та кав'ярнях знов аншлаг,
В казковім Львові - ще життя вирує.

************************************
м.Львів. - смт.Брюховичі 30.04.2011р.