Затяжна атака

Оксий Ожына
Знов  лежимо,
хто й де упасти встиг,
А хто не встиг -- той також впав на землю.
Сусід мій підозріло  щось притих:
Убитий чи поранений,напевно.



То ж -- лежимо.
Смердючий бурий сніг
Мнем животами,як жону з розлуки.
А тут,під вечір,ще й мороз наліг,
Промерзли ноги й закоцюбли руки.



І лежимо.
Ні голови піднять...
Хоч чоловік  у камінь не закутий,
Та ворухнешся - фріц  давай стрілять...!
Ой,доведе мене цей фріц до люті...



Ще лежимо.
Під носом - горизонт...
Та ось на дзот упала наша міна,
І кулемет закрив палючий рот,
І ми -- вперед!
                Із завзяттям подвійним...!