Сестричцi

Оксий Ожына
Сестричко,сестричко!
Візьми  мої рани,
До серденька свого притисни!
Дивись: наді мною -геть юним!- так рано
Смерть в образі  кулі  повисла.



Сестричко,сестричко!
Я ще й не кохався,
Не пив той принадливий трунок!
Тобі я одній перед смертю признався:
Даруй мені свій поцілунок...



Сестричко,сестричко!
Не плач-бо так важко,
Помру я,та прийдуть за мною
Такі ж молоді всі,такі ж всі відважні:
Зведуть розрахунки з війною!