Голодный 33-й

Ладомир Михайлов
               
Там безсила під тином дитина,
        Нерухома, бліда і голодна.
Це не матері зовсім провина,
Бідолашна добу вже холодна.

Не зігріється тіло лахміттям –
33 року обранці...
В Україні гуляло страхіття,
На нічне було схоже і вранці.