Прапор Перемоги

Любовь Кононенко-Грицюк
Їдкий, тягучий, чорний дим
Селом зруйнованим  кружляє
Вже п’ять хвилин під руку з ним
Весіння тишина блукає.

Солдатська, благодійна мить -
Затиснути в ногах гвинтівку.
Тривожно в серці защемить
Печаль, про кинуту домівку.

Біжать рядки немов живі
На м'ятих папірцях строкатих
Про спокій на передовій,
Поспілих, ранніх ароматах… 

І знову наступ, смертний бій…
Пробитий прапор над полями…
Крізь стон, травневий буревій
Петляє рваними рядками…

Заплакав літній ветеран
Згадавши фронтові дороги,
В бою погиблих, і від ран,
Кривавий ПРАПОР ПЕРЕМОГИ...

Під стягом гинули полки.
Нам, внукам, вистачить поваги
Цей подвиг славити віки,
Піднявши в май червоні стяги!
                08.05.2011