Укра1нська мова

Надежда Мартынова Данчак
                УКРАЇНСЬКА  МОВА

Українська мова, ти така чудова,
Два слова, пісня ллється нова,
У глибину, у душу проникає, а серце,
Чарівність , ніжність обгортає...

Ти не проста, божественна, свята,
Бо Богом нам дана - творити, жити.
На крилах думку піднімаєш до небес,
Своєю ніжністю, спонукаєш нас  любити...

Слова із серця, з глибини душі,
В рядочок виростають, у стовпець,
І бризками сльози, алмазом  - словом,
Грають, як чистою водою душу омивають ...

О, рідна мова, наснагу, силу ти  даєш,
І міцність маєш,  честь, порядність, “рацію”...
Словами  ніжність, ласку віддаєш,
Народ об’єднуєш в єдину сильну націю...






16.11.09 р.