Базель

Надя Чорноморець
Де Рейн Юру швейцарську обiгнув,
Вогез французьких скибочку злизнув
Й попрямував в нiмецький Чорний Лiс,

Стояв Basilea –  ще римський форт,
А нинi – головний швейцарський порт,
Центр науковий i культурний зрiс.

Аеропорт, готелi i вокзали,
Плац виставковий, фiрми, галереї,
Театри, фестивалi i музеї –
Мости надiйно береги з’єднали.

Червоно – Ратуша – оздоблена огнисто,
Величнiсть Кафедрального собору,
Ворiт мiських незвичнiсть – Щпалентору,
Й затишнi вулички Старого мiста…