Загадки про австралiйських тварин

Наталья Гуркина 2
В неї є кишеня-дім,
Там маля живе у нім.
Грається, відпочиває,
Помаленьку підростає....

Кенгуру
***
Бура шерсть, качиний дзьоб,
 У водичці льоп-льоп-льоп...
Їсть молюсків і рачків,
Жаб, креветок, черв’ячків...

Качконіс
***
У Австралії «їжак»
Зовсім навіть не хижак!
Їсть термітів і комах,
Ловить язиком мурах.

Єхидна (колючий мурахоїд)
***
Ці тваринки люблять гори,
Їх висоти і простори.
Мають невеличкий зріст
І рожевий, довгий хвіст.

Кускуси гірські
***
Ці малесенькі звірята,
Мов лялькові ведмежата.
Можуть гілку обійняти
Та на ній спокійно спати.

Коали
***
В нього нори, як тунелі
(В борсуків такі оселі!).
Цілий день відпочиває,
А як ніч прийде – гуляє…

Вомбат
***
Їх з Європи привезли,
Щоб в Австралії жили.
Наче справжні зайченята
Ці пухнастенькі звірята.

Кролі
***
Не малий і не великий,
Небезпечний, хижий, дикий.
Може за штанці вкусити -
Краще песика не злити!

Дика собака Динго

***
Тасманійська ця тваринка:
Чорні лапки, хвостик, спинка.
Апетит хороший має,
Їсть усе – не вибирає!

Тасманський диявол
***
Можуть недалечко сісти,
Яблучка шматочок з’їсти…
Чимось схожі на котів,
Мають п’ятдесят зубів.

Опосуми (австралійські)