***

Гулнара Чолпонкулова
              автор: Сагынбубу Аргынбаева

Сагындым , сагынганым ушунчалык
Озунду коргон тушум бут антарып
Элесин кармай албай каным кайнап
Баратам куйкаланып,  куйкаланып.

Жол тогошуп жолугушкан кездерде,
Же кочодо, олтурушта, кечеде
От чачпастан ойлуу гана тиктеп кой
Ортобузда отпогондой эч нерсе.

Элжирешуу  билинбесин жузундон
Карек турсун ойлуу гана тиктелген
Тал тамыры жер алдынан биригет
Сен экообуз жолугабыз туштордон