Веточка Вишни. Ты присягал на звёздах млечных

Анна Дудка
С украинского http://stihi.ru/2011/05/16/935

Ты присягал на звёздах мне,
Звучала нежности струна.
В мечтах чудесных о весне
Я для тебя была одна...

И в сонном мареве сады
к нам приходили, наряжаясь,
И в томность звёздной тишины
Кричала лебедь, отзываясь.

И приносились сквозь века
Сердца пьянящие сонеты.
На расстоянии руки –
Красавиц дивные портреты.

Они любили и цвели,
Уста улыбкой тайны зрели...
Неумолимый миг, замри!
Оставь меня в благом апреле!

***
Ти присягав менi на зорях

Ти присягав мені на зорях,
Бриніла ніжності струна.
У мрії світлій, невагомій
Для тебе я була одна...

У соннім мареві сади
До нас приходили у свідки,
А млосна тиша навкруги
Озвалась покликом лебідки.

І долинали крізь віки
П"янкі, хвилюючі сонети.
І вже на відстані руки -
Красунь небачених портрети.

Й вони кохали, і цвіли
Уста їх в посмішці розквітлій...
О, невблаганна мить, зажди,
Лиши мене у цьому квітні!