Летючий Голандець

Максим Зайковский
Здоров, господар - океан
твоїх вітрів безмежний караван
в мої вітрила знов і знов
вдихав повітря свіжу кров.

Невже не взнав мене, як міг?
Виходить байдуже що біг
по твоїх хвилях, як у небі хмара,
його величність - корабель-примара!

Ось як звжди збирається туман
Тепер ми разом друже океан
"Веселий роджер" знов на грот
і боцман злий неначе чорт

У бій під гул гармат й рушниць,
а потім знов до рому та дівиць.
І вже подалі смуток й тугу,
бо ми на острові веселому Тортуга