Монолог випускника

Оксий Ожына
В дівчаток  у платтячках білих
Пробачення нині прошу:
Що тільки тепер і  несміло
Помітив я вашу  красу.



Просипались  градом оцінки,
Протерлася  купа штанів,
Аби я під бантиком жінку
Побачити раптом зумів.



Як часто,занадто вже часто,
Без помислів підлих і злих,
Для сміху й хлопчачого щастя
Вас,бідних,я смикав за них.



Тепер розлучатись не хочу,
Бо знаю,що це --- назавжди:
З прощальної  бальної ночі
В життя нас помчать поїзди..!