ТIЕI ЮНОI ПОРИ

Оксий Ожына
Тієї  юної  пори,
Коли зустрілись ми з тобою,---
Тоді  буяла   молодою
Земля,що тільки Бог  творив;
            Тоді акація цвіла,
            Як грона  зоряні  в  Плеядах
            Скарбів небесних диво-саду;
            І до полону узяла;
І повелась, -- як  із  дітьмИ...
І полонені тою грою,
Тією юною порою,---
Зустрілись ми...
                зустрілись ми...