Сир на барикадах

Александр Шершнев Второй
В тему http://www.stihi.ru/2011/05/22/3260

– Ич! Напхала сиру в рот
На своїй ялиці,
Й геть забула про народ! –
 Лаялась лисиця.

– Хоч кивни, подавши знак,
За нові закони
Будеш битись? – Звісно, ТАК! –
Каркнула ворона.

Сир згори під ноги – хрясь!
Рудохвоста й рада –
Підхопила, й подалась
З ним на барикади!

Пташка й досі ще сумна,
Плаче: «Все пропало!
Краще б я була, дурна,
«НІ!» рудій сказала…»

Запитаєш: «Де мораль?»
Та Господь з тобою!
Часто в нас звучать, на жаль,
Заклики до бою.

Та не все, відкривши рот,
Ти сприймай на віру –
Якщо лиска «за народ»,
Значить хоче сиру!