Хмарка-пустунка песня

Ольга Квиташ
Бавилася в небі
безтурботна хмарка,
пустувала тиждень,
а було так жарко,
що дорослі й діти
почали просити
ту пустунку-хмарку
землю напоїти.

Приспів:
Дощиком, дощиком,
сонячним, веселим,
ти пролийся, хмаронька,
на міста і села.
Ти пролийся дощиком,-
хай земля засяє;
райдуга барвиста
небо уквітчає.

Та пустунка-хмарка
тих прохань не чула,-
нагулявшись вдосталь,
без турбот заснула.
Полетів горобчик
хмароньку будити;
став над вушком хмарки
голосно просити:

Приспів:
.........

Застидалась хмарка,
що така ледача,
та була у неї
дуже добра вдача.
Враз на землю впала
крапель щедра злива,
і розтала хмарка,-
та була щаслива.

Приспів:
Дощиком, дощиком,
сонячним, веселим
пролилася хмаронька
на міста і села.
Пролилася дощиком,-
і радіють діти,
дякують хмаринці
і птахи, і квіти.