Марина Сабанова

Осетия Любимая Моя
АЕз даен ИРОН!
http://www.stihi.ru/avtor/ossetinka
Марина Сабанова
Мае Райгуыраен баестае, уаелахиз, аендон!
Дае саерваелтау ратдзаен мае уд!
Саербаерзондаей дзурын: «АЕз даен ИРОН!»
Нае адаем, фаернаейдзаг мын ут!

Мах стаем Ирыстоны фаесиваед,
Мах цаераем нае фыдаелты заеххыл!
Уарзон баестае аенустаем хурау рттиваед
Хаедбар аемае саерибараей аервыл!

О, Хуыцау! Фылдаер тых ратт нае Ираен,
Цы фидар каена не уаенгты хъару,
Мах фаенды аедас, мае райдзаст фидаен,
Стыр Хуыцау, аеххуыссгаенаег нын у!

Цаей, нае раесугъд фидаенмае, аемгаерттае,
Иумиййагаей самайаем фаендаг!
Ма фесафаем рагфыдаелты гъдаеуттае,
Ирыстоныл нае фаетых уыдзаен знаг!


© Copyright: Марина Сабанова, 2009