Сау бон аеркодта нае заеххыл

Осетия Любимая Моя
Сау бон аеркодта нае заеххыл
Марина Сабанова
Сау бон та нае Ирыстоныл ркодта,
Сау мигътаей нае арвы рухс фаетар.
Судзгае къаевда ихимае нызгъаелста,
Фидар лаеуу, уарзон горает, Цхинвал!

Тугдзыхтае дае саермае ныр куы зилынц,
Танчытае дае алыварс лаеууынц,
Алырдыгаей наемгуытае нынниуынц,
Чысыл сабитае пъадваелтты каеуынц...

Хаецаенгарз райстой ныр аевзонг фаесиваед,
Дае саерваелтау саехи уаелдай каенынц.
Цаемаей хаедбар уаелахизаей аерттивай,
Хъаебатыраей нае лаеппутае хаецынц!

О, Стыр Хуыцау! Нае Иры заеххмае ракаес!
Нае сафынмае аезнаг аерхъавыд ныр!
Фехъус ды ироны адаемы сагъаес,
Ныккал дае фыдох не'знаджы саерыл!

13.08.08 / Цхинвал

 Август 2008 года...
Чёрные дни в истории нашей Осетии. Ещё один безжалостный акт геноцида моего народа.


© Copyright: Марина Сабанова, 2008