Enigmoj multas

Алексей Кривомазов
Enigmoj multas en la mondo,
Kaj fusxas povra likva cerb’ ,
Cxirkauxas nin nebula rondo
De ideara juna herb’.

Vi estas pupo, sed vi penas
Kiel pupo same agas mi,
Sed alisorto ne bonvenas,
Mi nur ridegas sur la min’.