Мов тополиний пух...

Надя Чорноморець
                Лесі Іванівні
Мов тополиний пух, ось-ось підхопить вітром
Еврибіонтів цих, по світу рознесе,
Тривкий ароморфоз щасливо їх спасе –
Долаючи добір – запанувати цвітом.

Демонструвати хист, складні стереотипи,
Стійкий імунітет – досягнення Досе,
Перемагати стрес, ігнорувати все,
Не толерантне що чутливим неофітам.

Мінливості ідей – лише модифікація,
А єдності думок – упевнена градація
І домінантний стан – долати втому.

І не потрібен їм адреналін у кров,
Циркадних ритмів тиск – не спопелить любов
Й таємне відчуття – затишшя дому...