Without Amortentia

Хельга Цепеш
На березі замуленої річки
Стояла Смерть. А на краю її плаща
Лежали двоє.
За стіною мжички
Осінньої не бачили вони
Її очей, кістлявих її рук,
Не чули звук,
З яким пергамент їхніх доль вона порвала.
Тіла палали,
Любов кричала, ніби дикий птах,
Просила пожаліти,
Благала залишити в чистоті.
Блаженні ті,
Кого оплаче сама Смерть,
Над ким
Спливе сльозами скло її очей
В ту мить, коли наступний Прометей
Коріння пустить в материнське тіло.
Любов боліла.
Терзали нігті землю. Осока
Мов гостре лезо розділяла душі.
Безмовні хмари споглядали непорушно
Останній бій за право на любов,
Крик альфи перед тишею омеги.
Як відчайдушно
Горіли в перший і останній раз 
Бездонні очі.
Не кохає і не хоче?
Тоді чому?!.
Безжальні Ерос і Танатос - мов брати,
Змія і лев - 
Який союз фатальний!
Безтямний шепіт - мов акорд фінальний
Відкриє очі листопадові.
А Смерть
Торкнеться вуст пошерхлих поцілунком,
Залишить слід свій на нежданому дарунку,
І піде геть - чекати свого часу,
Щоб вплести найкоштовнішу прикрасу
В своє волосся сиве.
А любов?
Любов уже нічого не просила.